Een student-stage bij Rede Legal

Rede Legal heeft de afgelopen jaren meerdere enthousiaste rechtenstudenten een stageplaats geboden. Een stage bij Rede Legal betekent veel zien, veel leren en vooral ook veel doen. Een student-stagiair werkt echt mee in de praktijk door het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek, het opstellen van memo’s, adviezen en conceptprocesstukken. Ook krijgt een student-stagiair de kans om mee te denken en mee te schrijven aan blogs voor de website en aanwezig te zijn bij besprekingen met cliënten en zittingen. 

Een stage bij Rede Legal duurt minimaal 2 maanden, voor 2 á 3 dagen in de week. Als student-stagiair ontvang je – los van de mooie praktijkervaring – een stagevergoeding van €250,-- bruto per maand. Een reiskostenvergoeding is bespreekbaar en werktijden zijn in overleg vast te stellen. Ook krijg je na afloop van je stage een (inhoudelijke) stageverklaring.

Iets voor jou?

Een stage bij Rede Legal is iets voor jou wanneer je al wat verder in je rechtenstudie bent, bij voorkeur in het laatste jaar van je bachelor of in de master en je affiniteit hebt met civiel recht, zoals arbeidsrecht, verbintenissenrecht en huurrecht. Voldoe je hieraan en ben je daarnaast enthousiast, ambitieus en initiatiefrijk, dan ben jij een geschikte kandidaat voor een stage bij Rede Legal.

Aanmelden voor een stage

Rede Legal heeft weer plek voor een student-stagiair vanaf 15 maart 2018. Interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief, waarin je motiveert waarom je graag stage zou willen lopen bij Rede Legal, inclusief een kopie van je cijferlijst en je c.v. naar info@rede-legal.nl. Als ik denk dat je de juiste persoon zou kunnen zijn, nodig ik je zeker uit voor een kennismakingsgesprek. Laat gerust van je horen. Ik ben benieuwd naar wie je bent!

Student-stagiairs over Rede Legal

Liselotte Lubbers, stagiaire bij Rede Legal van 23 oktober 2017 tot 1 maart 2018:

Tijdens mijn studie heb ik me vooral beziggehouden met de theoretische kant van het recht. Toen ik net was afgestudeerd kon ik niet wachten om kennis te maken met de praktijk en te ontdekken welke richting ik precies op wilde.  In mijn tijd bij Rede Legal heb ik onwijs veel geleerd. Ik werd vanaf het begin bij alle lopende zaken betrokken en ik kreeg de kans om praktijkervaring op te doen door het opstellen van memo’s, conceptadviezen en conceptprocesstukken. Bij Rede Legal mag je niet alleen meekijken, maar vooral ook meedenken en meedoen!

Sfeerimpressie

Benieuwd naar hoe de dag van een student-stagiair bij Rede Legal eruitziet? Kijk dan zeker onderstaande video!