Klaar voor de start? ... AF!

Klaar voor de start?....

De wetboeken staan nog in de kast. Het kantoor is (nagenoeg) ingericht, de ict-infrastructuur is wonder boven wonder en zonder veel tegenslagen neergelegd en het briefpapier ligt netjes in de la te wachten op een hongerige en fonkelnieuwe printer. De belangrijkste zaken zijn geregeld. Minder belangrijke dingen zoals planten en muurdecoratie laten nog wat langer op zich wachten, maar ook dat is een kwestie van dagen, hooguit weken. De start van het nieuwe advocatenkantoor Rede Legal is een feit en ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Aan de huisstijl en de website is te zien dat die met zeer veel zorg en vakmanschap zijn ontworpen door Memorise reclamebureau te Ede. Mijn dank daarvoor is groot! Evenals mijn dank aan al die andere mensen die in de aanloop naar januari 2015 hebben geholpen. Zonder hen had het zeker langer geduurd en was het resultaat niet wat het nu is.

Maar genoeg daarover. Werk aan de winkel!

Dit blog behandelt geen arbeidsrechtelijk probleem. Het gaat ook niet in op een belangrijke uitspraak op huurrechtelijk gebied en er volgen ook geen tips voor het opstellen van contracten. Dat is wel wat ik in de toekomstige blogs zal doen. Met die blogs zal ik proberen in eenvoudige taal en met maximaal een paar honderd woorden lezers te informeren over belangrijke uitspraken of toekomstige wetswijzigingen. De blogs zullen dus bijna altijd een informatief karakter hebben en zullen vaak lezerstips bevatten. Daarmee kan de lezer in een vergelijkbare situatie in de toekomst zijn of haar voordeel doen. In een blog zal bijna nooit een bepaald onderwerp volledig uitgediept worden. Daarvoor is de hoeveelheid woorden van een blog simpelweg niet toereikend en de gemiddelde lezer zal vóór die tijd zijn afgehaakt. Wilt u op enig moment meer informatie over een bepaald onderwerp, dan kunt u uiteraard wel even contact op nemen. Wellicht dat Rede Legal u verder kan helpen.

Zo nu en dan kan er ook een aanleiding bestaan om een blog te schrijven over de dagelijkse praktijk van de advocaat. Het vak is immers veel te mooi om er niet zo nu en dan iets over te schrijven. Maar, omdat (potentiële) cliënten daar niet altijd boodschap aan hebben en de geheimhoudingsplicht het niet toelaat om de inhoud van eigen dossiers in een blog te beschrijven, zal dit aantal beperkt blijven.

Het is ook mogelijk om Rede Legal per e-mail (info@rede-legal.nl) te attenderen op een bijzondere uitspraak met het verzoek om die in een blog te duiden. De inbreng van lezers en cliënten wordt zeker gewaardeerd. Dat wil overigens niet zeggen dat aan die verzoeken steeds gehoor zal worden geven. Rede Legal blijft boven alles een advocatenkantoor en geen journalistiek juridisch medium.

Kortom, de voorwaarden zijn helder en de vingers zijn warm getypt. Rede Legal hoopt u in de toekomst als trouwe lezer van de blogs te leren kennen. 

... AF!